Oké, oké, hogy írok a főzésről, azért ez egy sarkalatos pontja a diétának, de ugyebár nem csak a főétkezésből áll egy nap táplálkozása.
Nálam a csoki után a második fájó pont a tehéntej volt. Kapszulás kávégépünk van, a reggeli tejeskávém szertartás jellegűen működik egy pár éve. Éreztem, hogy erről lemondani fájni fog. És aztán láss csodát, mégsem. A cukrot egyből helyettesítettem eritrittel, ez kipipálva.
A tejeskávéhoz, cappuccinohoz kétféle kapszula jár, egy tejporos meg a kávés. Na most ugye nem nagyon tudom, hogy ezt a tejport miből csinálják, ha lehet inkább ki fogom hagyni. Most még van egy pár darab, azt természetesen nem fogom kidobni a kukába, de a következő alkalommal olyan kapszulát veszek, ami csak a kávét tartalmazza, aztán majd azt fogom felönteni mandulatejjel vagy kókusztejjel, így nem kell lemondanom a reggeli kis szertartásomról. Nem is olyan nehéz paleosítani a kis megszokásainkat…
Szóval én általában délelőtt elvagyok egy tejeskávéval, tudom ez nem túl egészséges, de egyszerűen én így vagyok bekötve, hogy reggel nem megy le egy falat sem a torkomon. A férjemnek a szendvicsét kipipáltuk, bucisütéssel és valami tartósítószermentes kolbásszal, zöldséggel.
Az ő ebédjét rendeli a munkahelyére, mint azt már írtam, paleosat. Én pedig főzök valamit mindennap, ami nekem az ebéd lesz, neki meg a vacsorája. A mai napra ezt találtam ki:
Hagymás hús, répával, spárgával, céklával
Nyers céklát, zellert, almát összereszelsz, és megöntözöd kis citromlével. Ezt legjobb ha előző nap megcsinálod, hogy összeérjenek az ízek a hűtőben. Egy fej hagymát kis kókuszzsíron lepirítottam, és nyers darált pulykahúshoz kevertem, elsimítottam egy tepsiben, és be a sütőbe 200 fokra fél órára. Közben feltettem egy adag spárgát, ez nekem van a hűtőben lefagyasztva konyhakészen, mindenkinek ajánlom, ha szezonja van, áldozzátok rá az időt, mert ilyenkor rengeteg időt megspórolsz. Szóval spárga, kis víz, só, garam masala, és kókusztejszínnel meglocsolva. Addig párolod, amíg puha nem lesz, nagyjából 20 perc. Aztán a hagymás edénybe lereszeltem két nagy répát, megszórtam curryvel, sóval, abba is löttyintettem egy kis kókusztejszínt, és kábé 10 perc alatt puhára pároltam. Ennyi, nem több!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: