PaleoTündér

Sütőtökkrémleves paleosítva

Rohanős napokon, hideg estéken, amikor kanalaznál valami forró, könnyű levest… Örök befutó a sütőtökkrémleves. Az eredeti felállásban természetesen még én is úgy készítettem, hogy a végén jó kis sűrű tejszínnel öntöttem fel, de hát valamit valamiért, ha már egyszer életmódváltoztatunk, akkor paleosítsuk az ételeinket. Természetesen az ízeket lehet még dúsítani azzal, hogy egy fej hagymával tesszük fel főni a tököt és azt is belepürésítjük, de megmondom őszintén nekem most baromira nem volt kedvem még ezzel is pepecselni, így is kitűnő lett a végeredmény. Jöjjön a recept, pofonegyszerű, nagyon hamar megvan:

Paleo sütőtökkrémleves

A sütőtököt kockázzuk fel, annyi vízben tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi, fűszerezzük, amivel jólesik, nekem az őrölt szerecsendió és a só volt most a kezem ügyében. Amikor megpuhult, ez a tök fajtájától is függ, nekem most olyan 20 perc körül volt, botmixerrel pürésítettem, aztán kábé egy deci kókusztejszínt elkevertem benne. Senki ne aggódjon, nem lesz kókusz íze a levesünknek!

Nagyon szeretjük a fenyőmagot, de drága mint az arany, szóval csak ritkán veszek, de most volt itthon egy csomaggal, szépen megpirítottam egy serpenyőben, amíg illatos és picit barna nem lesz, ez volt a levesbetét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!