Ma még egy ebédvendéget is vártunk, szóval azon agyaltam, hogy mit lehetne olyat csinálni, ami mindenkinek megfelelő. Nagy szerencsém volt, mert a vendégünk állatira nyitott, szereti az indiai ízeket, hát gondoltam csináljunk megint zöldséges rakottast, csak kicsit újratöltve. Csináljunk mellé egy adag friss salátát, bármilyen salátakeverékből egy kis olívaolajjal meglocsolva, nagyszerűen kiegészíti a főételt.
Zöldséges rakottas 3.
Alulra került három sárgarépa reszelve, majd egy darab édesburgonya és két kisebb fej zeller felkarikázva, itt már ment bele só és garam masala fűszerkeverék, valamint megpötyögtettem egy kis kókuszzsírral. Így egy picit elősütöttem, kábé 15 perc, hogy biztosan átpuhuljanak majd a zöldségek. Addig egy adag csirkemellet kockára vágtam, besóztam, és curryt szórtam rá. Ha letelt a 15 perc, mehetnek rá a következő rétegek, egy fej hagyma felkarikázva, a csirkehús, két marék fagyasztott vajbab, egy kis darabka gyömbér felszeletelve, (most nem szórakozgattam a reszelgetéssel, de így is belesül az íze-illata), megszórtam tökmaggal és hántolt szotyival, utolsó lépésként megöntöztem picit kókusztejjel, hogy valami folyadék is legyen benne, aztán innentől kábé 50 perc – 1 óra 200 fokon. Az utolsó öt percben cheddar sajtot reszeltem rá.
Jelentem az ebéd nagyon jól sikerült, a vendégünk el volt ájulva, imádta, egy jó nagy tányérral beburkolt belőle… Itt is érvényes, hogy a vajbab és a sajt kompromisszumnak minősül a szigorú paleo-nál, de ezeket ki is lehet hagyni, vagy hagyatkozzatok a fantáziátokra és helyettesítsétek kedvetek szerint.