Úgy adódott, hogy a hűtőben elég sok feldolgozásra váró alapanyag maradt, nemcsak zöldségek (például egy fél zeller), hanem mondjuk egy fél doboz krémes ToTu is elég közeli lejárati idővel, vagy például 3 tojás sárgája, mert hétvégén megint Pavlova tortát csináltam, és ez ugye megmaradt onnan.
Hát úgy gondoltam csináljunk egy nagy készletkisöprést, fűszerezzük, süssük meg rakottasnak…
Zöldséges rakottas 4. Két sárgarépát, egy fél zellert feldaraboltam, és elkezdtem rétegezni. Fűszereztem gyömbérrel, sóval, garam masalával. Ezt így egy húsz percre betettem elősütésre 200 fokra. Közben egy pár szem gombát felszeleteltem, és egy fej hagymát, valamint két szál debrecenit karikákra vágtam. A krémes ToTu-ba tettem fokhagymát, sót. Amikor lejárt a 20 perc, rátettem a gombát, hagymát, a debreceni karikákat, a három tojás sárgáját (azt csak úgy simán ráöntöttem), majd elkentem rajta a fűszeres ToTu-t. Megszórtam tökmaggal, és még egy jó 50 percre visszatoltam. A végén kis cheddar sajtot olvasztottam rá, vigyázat, ez megengedő a paleo-ban.
Remek kis kaja lett belőle, az összes félbe-alapanyagot felhasználtam, szóval nincs para, hogy úristen mire használjam azt a két kanál ToTu-t, ami a hűtőben maradt…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: