Vessetek meg érte, de szeretem a spenótot. Nagyon és bármilyen formában. Főzelékként, bébispenótként nyersen salátába, vagy éppen tészta tetejére szószként. Ráadásul villámgyorsan lehet belőle összerittyenteni valami ebédet, sok fűszer sem kell bele, a fokhagymával vannak igazán nagy szerelemben.
Spenótos paleo tészta
Végy egy csomag paleo szélesmetéltet, és főzd ki forró, lobogó vízben 6-8 perc alatt. Nyilván friss spenótból lenne a legjobb, de nekem most mélyhűtött verzióból készült. Szóval egy doboz fagyasztott spenótot – én nem a pürét veszem sosem, hanem a darabos, leveles fajtát – felolvasztok egy edényben a tűzön, közben jól megsózom és fokhagymát teszek bele, jó sokat, mert tényleg nagy szerelemben vannak egymással. A vége előtt 2-3 evőkanál krémes ToTu-t kevertem hozzá, ettől lett olyan frankó szószos az állaga. A tészta közben meg is van, leszűrtem, mehet a tetejére a spenót. Aki nem keményvonalas paleos, az olvaszthat rá sajtot, én is így tettem, és díszítésként füstölt sonkát hajtogattam a tetejére.