Macerásnak tűnik, de nem az. Viszont isteni finom, mutatós, szóval akár vendégeknek is lehet vele villantani. Én a cukkinivel kezdtem, és amíg az sült, összeállítottam a kosárkát és a töltelékét. Egyébként bármilyen variációban el tudom ezt képzelni, attól függ mi van a hűtőben éppen, ez megint egy jolly joker alaprecept lehet. Mehet bele sonka is, vagy reszelt sárgarépa, amit szerettek…
Roppanós paleo kosárka, fűszeres cukkinivel és salátával
Két salátacukkinit meghámoztam és karikákra vágtam, szépen leterítettem egy kis méretű tepsiben, sóztam, cayenne borsot szórtam rá, és karikára vágott póréhagymát. Egy korty víz alá, és ez így 200 fokon 20 perc alatt puha is lesz.
Közben 20 dkg hámozott mandulát aprítóban összedaráltam, 1 tojással, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál paleolajjal összedolgoztam. Kicsit sóztam, egy fél teáskanál szódabikarbónát tettem hozzá. Muffinsütő mélyedéseit, kábé 8-at kókuszzsírral bekentem vékonyan – utólag láttam nem szükséges, de biztos ami biztos, hogy a végén szépen kijöjjön a kosárka – és elegyengettem benne kosárjellegűen a tésztát. Az a lényeg, hogy az oldalára is kerüljön tészta, és jó nagy mélyedés legyen a közepén, hogy a töltelék belemenjen. Kábé 5-10 percet elősütöttem 200 fokon.
A töltelékhez – ha már elöl volt az aprító, beleszórtam egy pár szem aszalt paradicsomot, egy pár rózsa brokkolit, egy fél póréhagymát. Sóztam, egy tojást ráütöttem, és összekevertem. Ezt a tölteléket kanalaztam bele a kosárka mélyedéseibe, még 15-20 percet sült 200 fokon.
Közben a salátakeveréket megöntöztem olívaolajjal, és lehet is tálalni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: