Szombatra egy olaszos padlizsánt gondoltam ki. Milyen jól hangzik, igaz? Pedig semmi nagy mutatvány, az étel a fűszerektől – bazsalikom, oregánó – lett olaszos… Figyelem, a nagyon paleosoknak a padlizsán nem fér bele, egy egészséges embernél viszont olyan nagyon nem rondíthat bele az étkezésünkbe…
Olaszos padlizsán
A szokásos rakottas módon dolgoztam vele, két kisebb padlizsánt meghámoztam, és karikákra vágtam. Egy tepsibe belereszeltem két szál répát, ezt valahogy így ilyen formában nagyon megszerettem, nem erőteljes az íze, és bármilyen rakott cuccot lehet vele dúsítani, ráadásul reszelve nagyon gyorsan meg is puhul. Erre mehet rá a karikákra vágott padlizsán. Egy TV paprikát is rákarikáztam, majd jöhettek a fűszerek: só, bazsalikom, oregánó.
A következő réteg egy adag darált pulykahusi volt, ezt is sóztam, borsoztam, és egy fej apróra vágott hagymát, pár szem koktélparadicsomot szórtam még rá, kis hántolt szotyit még a végén a ropogósság miatt, aztán mehetett is a sütőbe 200 fokra, úgy 45 percre.
Csináltam hozzá egy adag friss salátát is, olívaolajjal leöntve.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: