Ez a leves megint csak megengedőnek bizonyult, mert van benne egy marék kukorica és egy marék zöldbab is. Ezt viszont bármivel helyettesíthetitek. Klasszikus kertész leves – az óvoda óta tudjuk – akkor jó, ha minél többféle zöldségből készül. Persze tudjuk azt is, hogy ott mindig a maradék zöldségekből készítették, olyan is volt az íze…
Tehát egy gyors „mindentbele” leves és TúróRudi gombóckák lett a mai ebéd. A leves a koriandertől hihetetlenül finom lett, a gombóckák pedig nagyon gyorsan elkészíthetőek és semmiféle konyhai tudást nem igényelnek, összekevered a hozzávalókat és kész.
Kertész leves Sárgarépát, vöröshagymát és egy fél karalábét összevágtam, kókuszzsíron megfuttattam, majd mehet rá a pirospaprika, és víz. Utána mehet a többi zöldség, nálam egy kis brokkoli, kelbimbó, zöldbab és kukorica, hát így pont elég színes és ízes lett. A férjem miatt került bele egy kis karikákra vágott paleo debreceni is, miattam meg egy marék paleo tészta. Fűszerek: só, zellerpor, bio fokhagyma granulátum, őrölt koriander. Felforralod, forrás után nagyjából 20 perccel kész is.
TúróRudi gombóckák Két kis doboz ToTu-t édesítettem cukorhelyettesítővel, egy citrom reszelt héja, egy kis citromlé, vaníliakivonat ment még bele. Szándékosan nem írok arányokat, mert a család szája szerint készül szerintem mindenkinél, szóval bátran kóstolgassatok közben és hagyatkozzatok az ösztöneitekre. Ha ez megvan, annyi krémes ToTuval keverjétek össze, hogy gombócokat lehessen formálni belőle. Nálam ez nagyjából két evőkanál volt, de szerintem túltoltam, mert gombóckákat csak nagy nehezen sikerült belőle formálni, annyira szétfolyt. A végén eritrites 70%-os étcsokit olvasztottam és a tetejét megcsorgattam vele. Hát ízre nem a tökéletes TúróRudi, de illúziónak tökéletes lett ez is!