Tiszta jó ez az életmódváltás, mert úgy tűnik az uram is kedvet kapott ahhoz, hogy néha összeüssön valamit. Erre azért nem sűrűn volt példa az együtt töltött 16 évünkben. Úgyhogy én most ezt nagyon élvezem. Még úgy is, hogy természetesen a keze alá dolgozás, és a mosogatás is az én feladatom…
Persze ne gondoljatok valami bonyolult ételre, igazából csak együtt értünk haza nap végén, aztán amíg kibeszéltük a nap eseményeit össze is hoztuk ezt a gyors kaját. És hogy miért lett a neve „Férfi módra”? Hát a belekerült kolbász, szalonna, és a chillipehely miatt, gondolhatjátok nem az én ötletem volt…
Laskagombás tojás – Férfi módra Két maréknyi laskagombát megmostunk, felvágtunk csíkokra. Fokhagymával, sóval, borssal elkezdtük folyamatos ráfigyelés mellett párolni. Ment bele karikára vágott kolbász, felcsíkozott angolszalonna, amikor ez is összerottyant, akkor két szelet cheddar sajtot olvasztottunk rá, és mehetett rá a felvert tojás, ezzel egyidejűleg chillipehely.
Ennyi volt a nagy mutatvány, még volt aszalt nyers kenyerünk, és pár szem friss koktélparadicsomunk, ezzel egészítettük ki.
A másik király dolog ebben a paleozásban, hogy este tízkor is ehetsz lelkifurdalás nélkül. Az aszalt kenyér óta nem használtam az aszalómat, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy az esti filmnézéshez csináljunk valami nasit. Volt itthon édesburgonyánk, úgyhogy azt hajszálvékonyra szeleteltük és nagyjából 1,5 óra alatt megaszaltunk chips-szerűre. A chips meg ugye mártogatós nélkül nem is az igazi, úgyhogy csináltunk egy nyers zöldséges mártogatóst. Ezt az elején kell megcsinálni, hogy mire esszük összeérjenek az ízek. Semmi nagy átgondolás nem volt előtte, kinyitottam a hűtőmet és kivettem három olyan alapanyagot, ami éppen otthon volt, de olyan elképesztően jó lett, hogy legközelebb is ezzel fogom csinálni. Készüljetek a receptre, jegyzeteljetek, mert nagyon bonyolult lesz!
Nyers zöldséges mártogatós 1 db kis fej vöröshagymát, 2 db sárgarépát és egy kis darabka lilakáposztát beledobtam az aprítóba egy löttyintésnyi olívaolajjal, és jó sok sóval.
Ennyi! Mondtam, hogy bonyolult lesz…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: