PaleoTündér

Paleo gyömbéres kacsamell

A héten is főztem, csak rutinból, fejből, ezért nem hoztam a recepteket. A hétfőt könnyen megoldottam hétvégéről maradt natúr husihoz egy salátát dobtam össze. Kedden, szerdán kertész leves volt, és csokis pohárkrémet csináltam hozzá. Ez azért kevésnek bizonyult, úgyhogy azért aszaltunk édesburgonyát egy kis mártogatóssal.

Ma viszont kacsamellet sütöttem, mellé kétféle lilakáposztát, és sült zellert csináltam. Finom lett nagyon, de hát nem én lennék, ha nem járt volna némi véráldozattal…

Paleo gyömbéres kacsamell
Két kacsamellet megmostam, szárazra töröltem, a zsírját beirdaltam apró kockásra. Egy tepsiben néhány perc alatt kisütöttem a zsírját, majd megfordítottam, és a húst is picit megkapattam. Egy kis darabka gyömbért ráreszeltem, körbelocsoltam még külön kacsazsírral, aztán mehetett be 200 fokra a sütőbe. Van, aki véresen szereti, én nem, szóval én hagytam egy fél órát, hadd süljön át jól. Menet közben megfordítottam, de ne hagyjuk sokáig sülni, mert kiszáradhat! Ha kész, kicsit hagyjuk pihenni, mielőtt felvágjuk.

Természetesen az enyém kiszáradt, de csak azért, mert menet közben eltörtem egy tányért, és a konyhát takarítottam, majd elvágtam a kezem a darabokkal, úgyhogy nem figyeltem az időre, így túlsült. Valami paranormális volt a levegőben, mert esküszöm valaki mintha kiütötte volna a tányért a kezemből, amin a reszelt alma volt. Hallgattam a jelre, szóval így nem került az alma a párolt lilakáposztába…

Kétféle lilakáposzta paleosan
A hagyományos párolt lilakáposztával kezdtem, kis fej vöröshagymát felvágtam és kis kacsazsíron megfuttattam. Rádobtam a felvágott lilakáposztát, sót, kis vizet, majd fedő alatt pároltam. Ráfigyelős a dolog, ha elfőtte a levét nem árt pótolni. A végén egy evőkanál málnaecetet és egy kis cukorhelyettesítőt tettem bele.

A másik egy nyers megoldás lett, ebbe úgy tűnik az égiek is támogatták, hogy tegyek almát, mert itt nem szóltak közbe tányértörésestől, vérző ujjastól. Tehát: egy darab lilakáposztát egy kis fej vöröshagymával és egy fél almával az aprítóba tettem, majd sóval és egy kevés olívaolajjal összedolgoztam.

Még hátra volt a sült zeller, egyszerűen a kockára vágott zellert kókuszolajon megsütöttem. Tökéletes sült krumpli helyettesítő.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!