Hétvége – nem kifejezetten paleosan…

Tartozom még egy összegzéssel a hétvége ételeiről, és megoldásairól. Most ezt azért is tartom fontosnak, hogy ismét egy példát lássatok arra, hogy azért mert életmódot változtattunk még nem jelenti azt, hogy néha nem fér bele egy kis kilengés. Persze indokolt esetben. A fagyi világnapja pedig indokolt eset a javából… Legalábbis nekem.

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a csavaros fagyit! Meg úgy általában a fagyit. Hát én nem látok feltett kezeket. Ugye, hogy ugye? Péntek, fagyi világnapja. Igen, tudom, hogy van paleos fagyi, szeretjük, van is itthon. De ha már bűnözünk, akkor csináljuk rendesen, úgyhogy pénteken elcsábultunk az idei első csavaros fagyinkra.

Aztán folytatásként barátaink szerveztek egy hétzárós, lazulós, leengedős kirándulást Agárdra, ami nem egy paleos étteremben végződött. Szerintem jól sikerült választani az étlapról, igaz, hogy a kőkemény paleosok sírva fakadtak volna a paradicsomleves, a kapros – juhtúrós galuska vagy a csokoládés desszert láttán. Említésre érdemes, hogy a csokoládés desszertet szerintem egy éve még gond nélkül betoltam volna, most viszont képtelen voltam rá. Hiába no, elszoktam már az ennyire édes ízektől…

A szombat is rendhagyóra sikerült, kis szülinapi romantikázós, Siófokon sétálgatós, szintén nem paleo étteremben végződős programmal. Szerencsére itt mindig nagyon minőségi alapanyagokból dolgoznak, most az eper vonult végig a kiemelt menün, nem volt nehéz választani.

Vasárnap paleo fesztiválon voltunk, erről már írtam összefoglalót, így este vacsorára dobtunk össze egy zöldséges rakottast a hűtőben talált alapanyagokból. Annyi lett, hogy még hétfőn is bőven megebédeltünk belőle.

Zöldséges rakottas 5.

Egy édesburgonya, két cukkini felkarikázva, egy zeller feldarabolva, egy sárgarépa és egy fej vöröshagyma felvágva, alulra kis kacsazsír, fűszerként só, garam masala, curry, friss gyömbér felkarikázva. Néhány szem koktélparadicsom a tetejére, kis kókusztejjel meglocsolva, mehet a sütőbe 200 fokra 45 percre. Ekkor még egy pár szem húsgombócot raktunk a tetejére, meg cheddar sajtot, ezzel még 15 perc és kész is volt.

Úgy tűnik nagyon rákaptunk a nyers ízvilágra, mert emellé is összeaprítottunk gépben zöldségeket. Remekül kiegészíti az íze a rakottast, és bőven meg tudjuk csinálni addig, amíg sülnek a zöldségek. Most ebbe – bármennyire is úgy tűnik a képen – nem cékla került, hanem lilakáposzta, egy kis sárgarépa, egy kis fej vöröshagyma, egy löttyintésnyi olívaolaj és só.

 

Tovább a blogra »