PaleoTündér

Pörkölt és paleo galuska

Azért azt be kell látni, hogy mi már nagyon el vagyunk kényeztetve. Úgy értem azok, akik csak mostanában kezdték el a paleozást. Amikor bejött az országba és még nagyon, nagyon új volt ez az étrend, akkor mindent maguknak kellett megoldani. Gondolok itt a magtejekre, vagy arra, hogy akkor még egyáltalán nem voltak előre összeállított lisztkeverékek.

Ma már azt mondom, hogy nem kell feleslegesen mindenféle liszteket megvenni, aztán fogalmad sincs, hogy igazából el fognak-e fogyni, vagy mire tudod felhasználni őket. Mindenki dolgát állatira megkönnyítik ezek a termékek, amik nagyjából szerintem bő két főre vannak kitalálva, és a galuskától a palacsintáig, a muffintól a cipóig bármire megoldást nyújtanak. Isten áldja azokat, akik felismerték ezt az igényt és kielégítenek minket ezen a téren.

Ez most csak azért jutott eszembe, mert a héten gyorsan feldobtam egy sertéspörköltet, és hozzá galuskát főztem ki, amit ilyen előre összekevert lisztkeverékből oldottam meg. Ráadásul általában úgy csinálom meg az ételeket, hogy két napra legyen elég. Azok kedvéért, akik esetleg kezdő háziasszonyként olvassák eme sorokat, jöjjön a pörkölt receptje.

Pörkölt
Két fej vöröshagymát apróra vágtam, kókuszolajon megpirítottam, mehet rá egy kis pirospaprika, majd lehet felönteni vízzel. Beletettem a kockára vágott sertéshusit, só, bors, esetleg chillipehely, babérlevél mehet bele, aztán hadd rotyogjon. Nézzünk rá, lehet, hogy a vizet majd pótolni kell, nem kell nagy lángon, de azért rotyogjon, nekem bő egy óra alatt lett kész, ez nyilván a hústól is függ. A vége felé bátran kóstolgassuk a fűszerezés miatt is, meg azért is, hogy puha-e már a hús. Én most nem turbóztam vörösborral, nagy kár, mert állati jó íze lesz tőle, persze csak akkor, ha minőségi bort használunk!

Kép sajnos most az ételről nem készült, nézzétek el nekem… Szerencsére egy átlagos magyar konyhában azért a pörkölt elég népszerű, nem lesz nehéz magatok elé képzelni…

 

PöriGaluska

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!