Tárkonyos paleo leves és paleo muffin

Én nagyon leveses vagyok, szívesen eszem is, főzöm is, nem nagyon szoktam receptekhez ragaszkodni ebben, hihetetlen finomságok szoktak kikerülni a fazekamból ezzel a kreatív hozzáállással. Ez most speciel egy csirkehúsos, zöldséges, tárkonyos fajta lett, ami lényeg: teljesen paleos.

Tárkonyos paleo leves

Két vöröshagymát, egy répát, egy darabka zellert apróra vágtam, a csirkehúst felcsíkoztam, majd kókuszzsíron mindezeket elkezdtem összeforgatni. Amikor a hús kifehéredett rászórtam a fűszereket: sót, tárkonyt, és felöntöttem vízzel, valamint kókusztejjel. Egy pár szem kelbimbót tettem bele, nagyjából forrás után 10 perccel egy marék paleo csavart tésztát, és újabb 10 perc múlva lezártam.

Az édesség pedig kényeztetés a javából: kókuszos kakaós muffin, friss eper és kókuszhab. Ne ijedjen meg senki, a kókusz egyáltalán nem domináns, különösebben nekem sem a kedvencem, mégis minden további nélkül be tudok verni ebből egy nagy tányérral.

Kókuszos-kakaós muffin

40 gramm kókuszreszelék, 60 gramm kókuszliszt, 1 teáskanál konjac liszt, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál kakaópor, 40 gramm 1:4-es cukorhelyettesítő, 3 tojás, 4 evőkanál kókuszolaj, 2,5 dl víz. Külön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd a kettőt habverővel összekeverjük. Nekem nem szilikonos formám van, ezért a muffin mélyedéseket kis kókuszolajjal kikentem, majd 190 fokon 45 perc alatt készre sütjük, 8 db lett belőle.

Ez egy alaprecept, bátran lehet variálni, mehet a tésztába gyümölcs, vagy paleos csokidarabka is. Én most natúr akartam kipróbálni, mellé friss epret tettem, ha már szezonja van, és mivel mit ér a kényeztetés tejszínhab nélkül: 1 kis doboz Cocomast habverővel felvertem és azzal koronáztam meg a muffinokat…

Tovább a blogra »