Ezen a héten nem viszem túlzásba a főzöcskézést, most a „gyorsan valami frankót” megoldásokat keresem. Egy tonhal saláta nem nagy mutatvány igazán, cserébe viszont finom és laktató, már aki szereti a tonhalat.
Tonhal saláta
Kétféle salátakeveréket összeöntöttem, olívaolajjal és bio citromlével meglocsoltam. Nagyon nehéz dolog következik: egy tonhal konzervet felbontottam és ráborítottam. Ennyi!
Édesség nélkül meg ugye nincs étkezés, időszűke miatt viszont valami 3 perces megoldást keresel. A tökéletes választás a chia magból készült puding. És tényleg csak 3 perc, higgyétek el nekem!
Az első beszerző körutamon vettem chia magot, azt hiszem a kezdet kezdetén valamelyik buci receptnél volt alapanyag. Aztán már más recepteket használtam a pékáruk sütéséhez, így a nyakamon maradt egy zacskó chia mag. Persze pipa voltam, hogy én ugyan ki nem dobom, de mégis mihez fogom felhasználni?! Hát Google a mi barátunk! Így találtam rá a chia pudingra.
Ez szintén egy alaprecept, gyakorlatilag bármilyen variációban el tudom képzelni, kábé annyit kell tudni róla, hogy 2,5 dl tejhez 4 evőkanál chia mag kell. Aztán rajtad múlik, hogy még mit teszel bele, gyümölcsöt, csokit, kókuszreszeléket, akármit. Ízesíteni mindenki a saját szája íze szerint tegye, én elsőként naná hogy csokoládésan csináltam…
Csokoládés chia puding
2,5 dl mandulatejbe 4 kocka eritrites paleo csokoládét olvasztottam, 1 teáskanál 1:4-es cukorhelyettesítőt tettem még bele. Majd mehet bele a 4 evőkanál chia mag, belekevertem, és így hagytam állni 20 percet, amíg a magoktól besűrűsödik.
Kincs ez az alapanyag, mert 3 perc alatt összekevered és utána már csak 20 percet kell várni, hogy besűrűsödjön és megkóstolhasd. Én már látom, hogy egy újabb zacskó chia magot kell majd vennem, annyira finom és sokoldalúan felhasználható édességnek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: