Hemzsegnek a gasztro oldalak a jobbnál jobb epres finomságoktól, nyilván mivel szezonja van. Hát nehogy már én kimaradjak, ezért összekötöttem egy kis teszteléssel is, most próbáltam először a Paleo Fesztiválon beszerzett Szafi féle süteményliszt keveréket. Az eredmény: elképesztően finom és könnyű piskóta tészta, csokoládés krém, eper és a tetejére hab. És még nincs vége a pozitívumoknak: állati gyorsan elkészül, nem lehet elrontani, és mindenmentes, vagyis szégyentelenül lehet belőle falni, amennyi csak jólesik…
Mindenmentes paleo epres
Piskóta: 210 gramm Szafi Fitt Paleo süteményliszt, 6 tojás, 35 gramm kókuszolaj, 0,8 dl víz. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet, a tojássárgákat, a folyékony kókuszolajat és a vizet keverjük ki a kemény hab felével, majd a hab másik felét is keverjük hozzá, de azt már óvatosan. 180 fokon kábé 40 perc alatt készre sütjük.
Csokoládés krém: egy kis doboz krémes ToTu-t egy teáskanál 1:4-es cukorhelyettesítővel és két evőkanál paleo csokis mogyorókrémmel elkevertem.
Majd jöhet a díszítés, piskóta, rá a krém, a tetejére pedig eper és paleo csokigolyó, majd egy doboz Cocomast felvertem habnak, csak úgy ráadásnak.
Persze ezt bármilyen tortaformában el lehet készíteni, én most szívecske alakút választottam. Ha egy kisebb tortaformában csináljuk és a piskóta elég magas tud lenni, akkor a piskótát szétvágva középre is kerülhet krém és gyümölcs.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: