Ebben a hónapban is volt paleo klub, amire a nyers étkezésből merített ihletésű falatkákkal készültem. Nagyon tudom ajánlani, mert könnyű elkészíteni, egyedül az aszalásra kell időt szánni, de annál sem kell ott álldogálni, ráadásul mindenmentes, és szerintem bármilyen partyn lehet vele villantani, népszerű lesz…
A falatkák alapja nyers lenkenyér, a kence rajta pedig piros kaliforniai paprikából készült, a tetejére brokkolícsíra került. Imádom a csírákat, iszonyú egészséges, és a hasonló falatkákon, meg úgy bármilyen ételen ráadásul díszítésnek is ütős tud lenni. A nyers lenkenyér receptjét már egyszer leírtam, de hátha valaki nem olvasta azt a bejegyzésem, tehát…
Cukkinis, hagymás nyers lenkenyér
Először egy kávédarálóban megőröltem 20 dkg lenmagot lisztszerűre. Majd aprítóban kábé 5 dkg magvat, nálam ez most hántolt szotyi és tökmag keveréke volt. Összeöntöttem őket, 1 teáskanál só, 1 evőkanál útifűmaghéj, 1 evőkanál folyékony kókuszzsír ment bele. Majd 1 darab salátacukkinit és egy kis fej vöröshagymát pépesre turmixoltam, és hozzáöntöttem a száraz összetevőkhöz. Ne féljünk összepiszkítani a kezünket, ezt bizony össze kell gyúrni. Ha úgy látjuk, akkor még egy löttyintésnyi víz mehet bele, de ezzel óvatosan! Amikor összeállt, szép kis laposra formáztam, mintha kiflikarikákat csinálnék, és mehetett az aszalóba kábé 3 órára.
Még egyszer felhívnám a figyelmet, hogy nem muszáj aszaló gépet venni, sima sütőben ugyanúgy ki lehet szárítani! Kábé 50 fokos legyen a sütő, és mehet is be pár órára száradni.
Piros kence
Egy piros kaliforniai paprikát, 3 szem aszalt paradicsomot, egy marék friss bazsalikomot, sót és 3 evőkanál mandulát bormixerrel összedolgoztam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: