Paleo ebéd – minimális időbefektetéssel

Van olyan vasárnap reggel, amikor nemhogy főzni, még felkelni sincs kedve az ember lányának az ágyból… Merthogy kerti partyk időszaka van, szombaton mi is egy ilyen remek kis összejövetelen voltunk. Hajnalig. Ráadásul egy-egy nem kimondottan paleos fogással is kilengtünk.

Gondolkozni sem volt nagyon kedvem, hogy mit is együnk, úgyhogy újra elővettem a paleosok gyorssegélyét: a rántottát. Mert hol is van az kőbe vésve, hogy vasárnap húslevest kell enni meg rántott húst?

Úgyhogy most éppen a vasárnapi ebéd felturbózott rántotta lett, persze mellé hús a FÉRJnek bacon formájában, és zöldség minden mennyiségben és formában – sülve és nyersen.

A bacont nyersen egy tepsibe fektettem, és 200 fokon kábé 15 perc alatt megsütöttem. Újra szólok: a kisült zsírt tegyétek el valami kis pohárkába a hűtőbe, bármikor hasznos lehet, ha egy zöldséget ízesíteni kell.

Egy másik kis tepsiben egy kaliforniai paprikát felszeleteltem és egy pár szem koktélparadicsomot mellédobáltam, ezt is betoltam a sütőbe ugyanúgy 200 fokra. Ennek sem kell 15 percnél több.

Amíg sültek mostam még paprikát és koktélparadicsomot, ezek nyersen is kerültek a tányérra, volt még kovászos uborkám, és megcsináltam a rántottát, aminek a tetejére még forrón parmezánt reszeltem.

Hát ennyi! Állati jót ettünk belőle, nem kellett a fél délelőttömet a konyhában tölteni, szóval már megérte…

 

Tovább a blogra »