Az előző posztomban írtam a szombati kerti partyról, ez a könnyű kis nyári sütemény oda készült. Nagy sikere volt, receptet is kértek a csajok, úgyhogy bátran merem közkinccsé tenni, kipróbált és bevált fogás… Mutatós is, szóval nyugodtan lehet vinni partykra, hamar el fog fogyni… Pláne ha megtudják, hogy mindenmentes és annyit lehet enni belőle, amennyi csak belénk fér…
Paleo erdei gyümölcsös piskóta
Piskóta: Piskóta: 210 gramm Szafi Fitt Paleo süteményliszt, 6 tojás, 35 gramm kókuszolaj, 0,8 dl víz. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet, a tojássárgákat, a folyékony kókuszolajat és a vizet keverjük ki a kemény hab felével, majd a hab másik felét is keverjük hozzá, de azt már óvatosan. 180 fokon kábé 40 perc alatt készre sütjük.
Nagy szerencsém volt, mert isteni házi eperlekvárhoz jutottam idén, ami már inkább eperzselé, ráadásul ez is mindenmentes. Innen is köszönet Rita! Amikor kihűlt a piskóta jó vastagon megkentem ezzel az eperlekvárral, ne spóroljunk vele! Egy kis doboz Cocomast felvertem tejszínhabnak, ez ment a lekvár tetejére, és a végén jól megpakoltam erdei gyümölcsökkel.
Sajnos éppen nem volt friss gyümölcsöm otthon, de ilyenkor jó, ha van mélyhűtött erdei gyümölcskeverékünk a fagyasztóban, azzal oldottam meg végül, remekül működik. Előtte hagytam kiolvadni, lecsepegni, de tök jó volt, mert ahogy rátettem a sütire még engedett levet és szépre megszínezte a fehér habot…
Hedonisták még csurgathatnak rá olvasztott paleo csokit is, na de ezért a megjegyzésért már én kérek elnézést…