Imádom az epret, úgyhogy bármit elkövetek, csak valahogy meghosszabbítsam még az idényt. Ez most Rita eperlekvárjával sikerült, hétköznapi paleo ebédötlet: karfiolleves és epres palacsintatorta.
Karfiolleves
Sárgarépa, fehérrépa, hagyma – feldarabolva, kókuszzsíron megfuttatva. Pirospaprika megy rá és víz, majd mehet bele a karfiol rózsákra szedve. Fűszerezés: római kömény, koriander, só volt most éppen. Forrástól számított 20 perc múlva kész.
Epres palacsintatorta
Kisütöm a paleo palacsintákat, ismét csalva – palacsintának való száraz lisztkeverékből (Paleolit Éléskamra – Nagyi palacsintája. Egyébként nekem ez nagyon bevált, kettőnknek pont jó adag, és mindig tökéletes palacsintám lesz belőle.) Szépen elkezdtem egymásra tenni torta szerűen a palacsintákat úgy, hogy mindegyiket megkentem eperlekvárral (ami persze mindenmentes).
Csináltam egy adat csokoládés chia pudingot (2,5dl kókusztejbe beleolvasztottam 4 kocka paleo csokoládét, majd 4-5 evőkanál chia magot tettem bele). 20 perc után, amikor a chia magok megszívták magukat és pudingos állaga lett, nyakon öntöttem vele a palacsinta tortát.
És hát tejszínhab nélkül nem élet az élet – pláne ha van mindenmentes verzióban is, egy doboz Cocomast felvertem tejszínhabnak és ezzel koronáztam még meg a tortát.