PaleoTündér

Nyár ízű paleo töltött tök

Hétvége előtt a piacon nem tudtam ellenállni a zsenge töknek, úgyhogy vettem egyet, de úgy, hogy még lövésem sem volt mit csinálok belőle… Aztán kicsit ötletelésre hívtam gasztroblogger társaimat, és végülis összegyúrva a tippeket ez kerekedett ki belőle.

Az ötletekre azért volt szükségem, mert a paleo előtt nem csináltam még töltött tököt, magam sem tudom miért. Valami rémlik, hogy egyetlen egyszer megpróbálkoztam vele, és talán kemény maradt a tök, vagy valami ilyesmi lett a vége. Na de most… Olyan igazi nyár ízű étel lett belőle, ebben a nagy melegben jolly jokerként ránthatjuk elő a tarsolyból, ha nincs ötletünk, hogy mit főzzünk.

Paleo töltött tök
Tehát egy szép zsenge tököt kettévágtam, meghámoztam, megmostam, és kiszedtem kanállal a belsejét. Beletettem egy tepsibe, aztán csak így natúr 200 fokon 25-30 percet elősütöttem egy kis vízzel alatta, nehogy megint úgy járjak, hogy kemény maradjon. Addig közben összekevertem a tölteléket: csirke csíkok (darált hússal akartam, csak éppen nem volt itthon), egy cukkini kockára vágva, egy vöröshagyma apróra vágva, pár szem koktélparadicsom, fokhagyma, 1 tojás, darált dió érzésre (bátran, mert nem lehet érezni a végén az ízét, csak valamennyire összefogja a cuccot nekünk, darált mandulával simán helyettesíthető), metélőhagyma, só, őrölt koriander és cayenne bors ízlés szerint. Ezt szépen belekanalaztam a tökbe, és még egy 30 percre mehetett vissza a sütőbe. Az utolsó öt percben parmezánt reszeltem a tetejére.

 

20150704Töltött tök2

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pink Dust says:

    Finom lehetett! Nagyon szeretem nyáron az ilyen könnyű ebédeket. Köszi az ötletet 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!