PaleoTündér

Laktató, paleo egytálétel

A hagyományos konyhámban anno gyakran csináltam egy gyuvecs-szerű egytálételt, bár sok köze nem volt a gyuvecshez, csak mi hívtuk így az itthoni szlengben… Az ugye nagyjából a lecsó és a rizses hús keveréke, nálunk pedig inkább olyan paprikás krumpli tarhonyával, virslivel, kolbásszal megoldás volt, csak hát ezt hosszú lett volna így kimondani állandóan… Na hát ezt a „hamis gyuvecset” gondoltam én paleosítani… Így még kevesebb köze lett az eredeti gyuvecshez, úgyhogy tekintsünk is el ettől a névtől…

Laktató, paleo egytálétel
Egy vöröshagymát apróra vágtam és kókuszzsíron megfuttattam. Kis pirospaprikát szórtam rá, felengedtem vízzel, majd beletettem egy felkockázott cukkinit és egy édesburgonyát. Sóztam, borsoztam, fokhagyma ment még bele. Ezzel 10 percig forrt, majd 2-3 marék paleo orsó tésztát szórtam hozzá (sajnos paleo tarhonya még nem létezik, bár én vevő lennék rá, innen üzenem a paleo tésztagyártóknak, ha piaci rést keresnének). Újabb 5 perc forrás után karikára vágott tartósítószermentes virsli került még bele. Azzal még öt perc, és kész is. Akkor jó, ha már a tészta is megszívta magát és olyan szaftos egytálételnek tűnik…

20150702Gyuvecs

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!