Ki ne szeretné a kakaós csigát, és az a jó hír, hogy már ebből is létezik paleo verzió. Nekem kapcsolódik hozzá rossz hírem is, de ez biztosan ízlés dolga. Nekem túl kókuszos lett a végeredmény, az alapnak használt süteményliszt íze miatt. FÉRJ-nek viszont nagyon ízlett, kábé az egész tállal meg tudta volna enni egyszerre, úgyhogy ez azért siker.
A másik pedig, hogy a képen is láthatjátok, hogy pont nem csiga kinézete van. Ez most ismét egy káromkodós sütésnek sikerült, mert amikor szépen hajtogattam volna csiga formára akkor törött mint a franc. Ennek okát én abban láttam, hogy az előírt folyadék több lehetett, azért nem állt össze szép rugalmasra a tészta, szóval ha azt óvatosan adagoljátok hozzá, akkor akár még szép előírásszerű csigaformát is kaphattok. Kedvemet nem vette el, biztosan máskor is megcsinálom, csak majd akkor óvatosabb leszek…
Egy tárkonyos csirkelevest csináltam előtte, ahhoz kitűnő másodiknak hétköznapra, ráadásul ezt mindig két napra csinálom, úgyhogy 1 napi főzést meg is lehet spórolni vele.
Paleo kakaós csiga
Hozzávalók: 100 gramm Szafi süteményliszt, 3 gramm útifűmag liszt, 40 gramm kókuszolaj, 2 nagy tojás fehérje, 80 gramm víz. Ezt összekevertem, és addig hagytam pihenni, amíg a tölteléket össze nem állítottam: 2 tk. bio kakaópor, 1 tk. 1:4-es cukorhelyettesítő, 10 tk. Cocomas. A tésztát ki kell nyújtani, megkenni a töltelékkel, feltekerni és felvágni csigákra. 175 fokon, kábé 30 perc alatt kész, és ebből így 7 kis darab lesz.
Persze én élből dupla adagot csináltam, két főnek két napra kell is annyi. Egyébként pedig a krém, amivel megkenjük sütés nélkül is príma ötlet, akár pohárkrémnek, akár tortát – sütit megkenni…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: