Egy válogatást hoztam most nektek, az elmúlt egy hét alatt ezeket az édességeket csináltam magunknak. Van benne hűsítő gyümölcsleves – erről az őszibaracklevesről egyszerűen nem tudok lekattanni, most éppen édes paleo túrógombócot tettem bele levesbetétként a csokiforgács mellé.
Aztán kipróbáltam a paleo tejbegrízt, roppant gyorsan megvan, 4 hozzávalós, bár őszintén szólva én itt húztam meg a határt. FÉRJnek ízlett, én viszont azt mondtam, hogy nekem az „anyu-ízű” tejbegríz marad az igazi, úgyhogy ha már nagyon kívánom, akkor anyukámat fogom megkérni, Isten áldja a kezét, hogy csináljon nekem hagyományos, anyu ízű tejbegrízt és kész. Ennél nem érem be pótlékkal vagy helyettesítővel.
A harmadik pedig egy cupcake: feküdjünk rá a nagy őszibarack szezonra, és jól tömködjük meg mézédes barackkal a muffin tetejét, majd egy csokis habbal koronázzuk meg…
Hűsítő őszibarackleves, paleo túrógombóccal
A barackokat szeletelve a botmixerbe dobom, összeturmixolom, és egy doboz Cocomast hozzákeverek. Mehet be a hűtőbe. Közben egy kis doboz ToTu-t elkeverek kábé egy evőkanál krémes ToTu-val, ízesítem vaníliakivonattal, bio citromlével és cukorhelyettesítővel, majd annyi szezámpelyhet tettem hozzá, hogy kicsit összefogja a keveréket. Kézzel gombócot, vagy evőkanállal galuskákat formázunk belőle és tálalás előtt még picit a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Paleo tejbegríz
Hozzávalók: 5 dl kókusztej/mandulatej, 30 gramm kókuszliszt, 4 gramm konjac liszt, 1 evőkanál cukorhelyettesítő. A száraz összetevőket összekevertem, majd a tejjel felöntve állandó kevergetés mellett besűrítettem pár perc alatt. A tetejére cukrozatlan kakaópor és cukorhelyettesítő keverékét szórtam.
Barackos paleo cupcake
2 dl Szafi süteménylisztet, 2 dl darált mandulával összekevertem, került bele egy tojás és kb. 2,5 dl víz, 20 percet pihentettem, majd muffinformába kanalaztam a tésztát, előtte a kis mélyedéseket kókuszzsírral picit kikentem. Nekem ez 7 db lett ebből a mennyiségből. A tetejükbe belenyomkodtam darabolt őszibarackot, jó sokat, mert úgy lesz isteni. 180 fokon 30-40 perc alatt megsütöttem.
Amíg sült, megcsináltam a habot a tetejére: 1 doboz Cocomast habverővel felvertem, a végén tettem bele kábé két teáskanál bio cukrozatlan kakaóport és kábé 2 teáskanál cukorhelyettesítőt, de ezt az ízlésetekre bízom.
A muffint hagyjátok kihűlni, ne tegyétek rá a habot, míg meleg, mert le fog folyni, a legjobb közvetlenül a tálalás előtt ráhalmozni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: