Spenótos – parmezános paleo nokedli

Azt írtam már, hogy mi nagyon szeretjük a spenótot, most pedig a nagy melegben valami egyszerű, pár összetevős ebédre vágytam. Ez mondjuk hétköznaponként mindig jól jön, ha gyorsan le akarjuk tudni a kajakészítést. A mosogatás volt csak rémálom, ismét rájöttem, hogy miért csinálok ritkán nokedlit. Ezt azok értik, akik álltak már a mosogatónál 20 percet, hogy levakargassák a rászáradt nokedlitésztát a szaggatóról…

Én a Paleolit Éléskamra – Hagyományos nokedli keverékét használom, ebből egy zacskóval kábé 3 felnőttnek elég adag lesz. Nekem nagyon bevált, teljesen jó íze, jó állaga van, csináltam már tojásos nokedlit is belőle, észre sem veszed, hogy nem hagyományos fehér lisztből készült.

Spenótos – parmezános paleo nokedli

A spenótot (mentsük fel magunkat, ha éppen nem tudunk beszerezni frisset, a fagyasztott éppen olyan jó és ettől még nem leszünk kevésbé jó háziasszonyok) fokhagymával és sóval összerottyantom. Ha friss spenóttal dolgozunk, ez pár perc alatt megvan, éppen annyi, ameddig összeesnek a spenótlevelek. Ha fagyasztott kicsit hosszabb idő, amíg felolvad. A nokedlit a zacskóra írt módon megcsinálom, kifőzöm, majd összekeverem a spenóttal, tálalásnál jó nagy adag parmezánnal koronázom meg.

 

 

Tovább a blogra »