Paleo (néhol megengedő) ötletek vasárnaptól szombatig

A múlt hét a nyaralás utáni visszarázódás jegyében telt, megspékelve a négynapos ünneppel, ahol azért két nap kerti party is becsusszant. Így az új receptek kipróbálása kicsit most csúszott, azokból az ötletekből gazdálkodtam, amik fejben megvoltak, meg úgy általában a nagyon odafigyelés is elmaradt.

A hétköznapokba visszarendeződés a héten folytatódott lótással – futással, de nem akartalak benneteket tudósítás nélkül hagyni, úgyhogy leírom a menetrendet ebédekben, hogy mit tervezek főzni a héten, illetve, hogy mi az, amit már kipipáltam. Talán jó inspiráció lesz majd néhányatoknak, és megspórolhatjátok a „mit főzzek ma” kitalálásának idegőrlő pillanatait.

Vasárnap: viszonylag ráérősen telt, úgyhogy egy nagyobb lélegzetvételű vadpörköltet vállaltam be, kókuszzsírban sült édesburgonya karikák és cukkini volt a köret és málnaecetes hagymás paradicsomsaláta.

Hétfő: akkora adag lett a pörkölt, hogy maradt mára két személyes adag, meg amúgy előre is gondolkodtam, hogy az első dolgozós napon nekem állatira nem lesz kedvem főzni… És ezt milyen jól gondoltam…

Kedd – szerda: na ez most elég megengedős nekünk, mert a keményvonalas paleo nem engedi a babot, de az uram meg chilis babot kívánt, hát ki tudta ellenállni ennek a kérésnek… Úgyhogy chilis bab lett – vöröshagymát apróra vágtam, kókuszzsíron egy felkockázott kápia paprikával pirítottam, majd belement a darált marhahús, egy Kecskeméti paradicsompüré (140 g), felöntöttem vízzel, fűszereztem: só, cayenne bors, fokhagyma, vörös chilikrém. Ezzel fedő alatt főztem kábé 10 percet, majd beleöntöttem egy jó nagy vörösbab konzervet, és még szórtam rá chilipelyhet. Ezzel még egy jó 10 percet rotyogtattam és kész.

Én különösebben nem vagyok oda érte, úgyhogy nekem mindkét napra marad a saláta, első nap tonhal konzervvel, második nap pedig egy szelet lazaccal és málnaecettel.

Ebbe a napba belefért egy újdonság kipróbálása is, Szafi Diétás Csokipundingja, amit 4 dl kókusztejjel kellett megfőzni. Nagyon hamar kész van, és nagyon finom, viszont ahogy az összetevőket néztem, nagy valószínűséggel ezeket én is össze tudnám rakni itthon, úgyhogy legközelebb ezt házilag fogom tesztelni. Ami nagy pozitívuma, hogy simán el tudom képzelni piskóta tetejére krémnek is. Én most pohárkrémet csináltam belőle, a pudingra fagyasztott málnát tettem, és egy Cocomast felverve tejszínhabként.

Csütörtök – péntek: a tervem valamilyen leves, ezt még nem találtam ki, talán zöldborsó (ez is megengedő a paleoban). Másodiknak pedig palacsintát tervezek sütni, szigorúan paleosat, és végre megkóstolhatom vele Rita újabb paleo lekvárcsodáját, ezúttal barackosat. Innen is köszönet érte!

Szombat: két ötletem van, vagy egy újabb töltött tök variáció darált csirkehusival, fenyőmaggal, vagy pedig egy hamis gyuvecs, kolbásszal, paleo virslivel, cukkinivel, édesburgonyával és tádám – imáim meghallgatásra találtak és gyártanak már paleo tarhonyát is, azonnal vettem két csomaggal – szóval tarhonyával.

Tehát új receptek most nem fértek bele az időbe, de szerintem egész jól megoldottam a hetet így is…

 

(A kép csak illusztráció.)

Tovább a blogra »