PaleoTündér

Paleo édesburgonyás – almás tagine

Ismét eljöttek a rohanós hétköznapok, minden háziasszony álma egy gyorsan összeüthető egészséges egytálétel, ami után ráadásul minimálisat kell mosogatni. Én elővettem a Marokkóból kapott tagine-omat (kúpos agyagedény), de biztos vagyok benne, hogy egy sima tepsiben is működik dolog, csak talán kicsit hosszabb időt kell hagyni a sülésre.

Tehát elő egy tepsit és minden mehet bele egyszerre, én jól át is forgattam, hogy mindenhova jusson mindenből. Vöröshagyma felvágva, édesburgonya felkockázva, répa felkarikázva, alma felkockázva, ezt nem vittem túlzásba a fűszerezéssel, csak só került rá és löttyintésnyi kókusztej a végén. Csirkemellet kockáztam még a tetejére, amit viszont marokkói fűszerkeverékkel szórtam meg, de gyakorlatilag bármilyen erőteljes fűszerkeverékkel isteni lehet.

Ezt gyorsan betoltam a sütőbe, 200 fokon 40 perc alatt vajpuha lett, még egy 15 percig az edény teteje nélkül sütöttem, hogy piruljon is. Menet közben koktélparadicsomból, apróra vágott hagymából és málnaecetből csináltam egy salátát.

A képen láthattok egy előtte – utána állapotot, meg egy tálalt verziót is.

 

20150831Tagine

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!