A képen nem tűnik túl sűrűnek ez a leves, de ez pusztán csak optikai csalódás, a tarhonya ugyanis a tányér aljára süllyedt. A lényeg egyébként amúgy is a fűszerezés – a nyaralás alatt egy gasztroblogger mit is újíthatna be, ha nem fűszereket, így került a konyhámba Egyiptomból a sáfrány és a kurkuma.
Először vöröslencse leveshez használtam, gyönyörű színe, illata és legfőképpen íze lett. Fantasztikusan harmonizált a vöröslencsével, és most a karfiollal is. A lencse ugye nem teljesen paleos, a karfiol azonban már igen.
Paleo sáfrányos karfiolleves
Sárgarépát és vöröshagymát vágtam darabokra, egy löttyintésnyi kókuszolajon megpirítottam, majd egy teáskanál pirospaprikát adtam hozzá és felöntöttem vízzel. (Természetesen egyéb zöldség is mehet bele, hogy minél teltebb legyen az íze, zeller, fehérrépa, karalábé, én bevallom pironkodva, hogy nálam most ennyi volt fellelhető a hűtőben.) Mehetnek bele a karfiolrózsák, só és forrás után 10 perccel az őrölt sáfrány és az őrölt kurkuma. Egy jó marék paleo tarhonyát öntöttem bele, még egy 10 percet hagytam lobogni, és kész is volt a leves.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: