PaleoTündér

Pénteki paleo: tökös – virslis tarhonya

Imáim meghallgatásra találtak és a gyártók a piaci rést kihasználva megalkották a paleo tarhonyát. Isten áldja őket! Ez mondjuk lehet, hogy csak az én kattanásom, de én nagyon szeretem. Lecsóhoz, pörkölthöz, levesbetétként, gyakorlatilag bárhogy. Nekem ez nagy érvágás volt, hogy paleo-ban ezt nem tudtam használni… Na de most!

Akár rizs helyettesítőként is gondolhattok rá, mert teljesen ugyanúgy is készíthető el. Én így csinálom:

Paleo tarhonya
Egy bögre tarhonyát egy kanál kókuszolajon elkezdek szárazon pirítani. Amikor már illata van, akkor két bögre forró vízzel felöntöm, sisteregni fog, de semmi baj. Sózom, megkeverem, és fél órára beteszem a 200 fokos sütőbe. Nem kevergetem, nem nyitogatom, ennyi az egész, gyönyörűen felszívja a kétszeres vízmennyiséget és pont jó állagú lesz a tarhonya.

Ma egy tökös – virslis ragut csináltam hozzá, ami szintén rém egyszerű. Egy vöröshagymát felkockáztam, kókuszolajon megpirítottam, majd pirospaprikát és vizet öntöttem rá. Ez eddig egy pörkölt alap, mehetnek rá a fűszerek: fokhagyma, őrölt bors, kis chillikrém. Közben a tököt kockára, a virslit pedig karikákra vágom. (Ha már paleo, tartózkodjunk a tartósítószerekkel megtömködött virsliktől, keressünk „mentes”-et, ma már egyre több helyen lehet kapni, én Püski terméket használok.) Mehet a tök a raguba, nagyjából 10 perc rotyogás után a virsli is. Ezzel még 10 perc és készen is van.

 

20150909Tökösvirslis

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!