Citromos – tárkonyos paleo leves

Kezdjünk kicsit felkészülni a hidegebb időre, ezért a tárkony, viszont még egyensúlyozunk kicsit a nyár határán, ezért a citrom. Így született meg ez a paleo csirkeleves, ami akár egytálétel is lehet, ha elég sűrűre csináljuk.

Citromos – tárkonyos paleo leves

Kókuszzsíron szépen elkezdjük megfuttatni a csíkokra vágott csirkedarabokat, a feldarabolt vöröshagymát, répát és édesburgonyát. (Mennyisége attól függ, mennyire sűrűre szeretnénk.) Amikor már sistereg, és a hús nagyjából kifehéredett felöntjük vízzel és mehetnek bele a fűszerek: tárkony, koriander, fokhagymakrém, zellerpor, só. Én találtam még a fűszereim között dehidratált gombát is, gondoltam hát rossz ízt biztos nem ad neki, úgyhogy abból is raktam bele, de persze ez elhagyható.

Forrástól számított 10 perc múlva tegyünk bele egy marék paleo tésztát, én naná, hogy paleo tarhonyát tettem bele, majd ezzel még 10 percet főzzük. Lezárjuk, és hagyjuk hűlni. Amikor már langyosnak tűnik, mehet bele a citromlé (ha van élő citromunk, az a legjobb, de bio citromlével lehet helyettesíteni simán, mértéket azért nem mondok, mert ez is az a kategória, amikor finomra kell kóstolgatni. Minden család másképp szereti, ugyanúgy ahogy például az ecet mennyiségét is mondjuk egy lencselevesbe.) A végén keverjünk el benne még egy doboz Cocomas-t (kókusztejszín).

 

Tovább a blogra »