PaleoTündér

Paleo placsni

Ma egy rövid, velős posztra futja, avagy hogyan lehet pár perc alatt egy fánkhoz hasonlító képződményt csinálni, paleósan, ráadásul úgy, hogy isteni legyen?

Szóval az úgy volt, hogy olvastam ezt a receptet valahol, a hozzá tartozó képen pedig gyönyörű fánkok voltak, nekem meg volt még egy kis maradék paleos baracklekvárom. Aztán amikor kezdtem kisütni már láttam, hogy ez minden lesz, csak nem fánkszerű, úgyhogy elneveztem paleo placsninak. Ami egyébként tökéletesen kifejezi az állagát.

De ez azért jó, mert mint láthatjátok ismét nem esünk kétségbe, legfeljebb más nevet adunk neki, és máris sokkal jobban fest a dolog. Fánkversenyt ugyan nem nyerek vele, az tuti, de a leggyorsabban elkészíthető finomságért még talán indulhatok…

Paleo placsni
Elő a kézimixert, két tojást verjünk fel vele, majd adjunk hozzá 3-4 púpos evőkanál Szafi süteménylisztet, azzal még keverjük egy kicsit és utána – mint egy fánkot – kanalanként süssük át mindkét oldalát forró kókuszzsírban. Odafigyelős ez a része, mert elég hamar kész lesz! Aztán a sütésnél majd meglátjátok, hogy nektek sikerül-e a fánkforma…

Ez persze az alaprecept, én élből azt ajánlom, hogy dupla adaggal kezdjetek, mert lehetetlen abbahagyni. Aztán lehet vele még parádézni, például fahéjas porcukorral, vagy paleo mogyorókrémmel, ha éppen nincs otthon lekvárunk…

 

20150922Fánk

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!