PaleoTündér

Paleo bagel

Mielőtt rátérnék a bagelsütéssel kapcsolatos tapasztalatokra, néhány gondolatot akartam még megosztani veletek a pazar paleo kenyérrel kapcsolatban. Írtam, hogy nagy kedvenc lett, de aztán pár nap után lekerült a listáról.

Lefagyasztottam a friss kenyeret, szeletekben, ahogy szoktam, és pár nap után már olyan keserű volt, mint az epe. Azt gondoltam, hogy valamit én szúrtam el, de aztán beszéltem másokkal is erről, és kiderült, hogy a szezámliszt lehet az oka.

Ezt csak azért tartottam fontosnak elmondani, mert egyrészt ebben a blogban ugye írok a rossz tapasztalatokról is őszintén, másrészt pedig a most következő bagelnél is szezámlisztet használtam és ugyanaz történt, pár nap múlva megkeseredett. De ez nem vette el a kedvemet, mindkét receptet jónak tartom, csak legközelebb kiváltom a szezámlisztet valamilyen másik liszttel, most éppen mandula- vagy zöldbanánlisztben gondolkodom. Úgyhogy a projekt folytatódik, hozom majd a képet és a tapasztalatot.

De most jöjjön a bagel első verziója! A recept a következő, ebből az adagból nekem 6 darab lett:

Paleo bagel
Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg szezám, vagy mandulaliszt, 2 dkg kókuszliszt, 5 dkg tápiókakeményítő, 3 dkg őrölt útifűmaghéj, 1 teáskanál konjak liszt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál kókuszzsír, 1 teáskanál cukorhelyettesítő, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál almaecet, 2 dl langyos víz
Száraz összetevőket összekevertem, majd ment a tojás, zsír, almaecet, víz keverékébe. 20 percig hagyjuk pihenni, közben egy nagy lábasban tegyünk fel vizet forrni egy evőkanál cukorhelyettesítővel. Formázzunk a tésztából kis karikákat, az ujjunkkal a közepét átlyukasztva. A forró vízbe tegyük bele őket, és hagyjuk addig, amíg fel nem jönnek a tetejére. Akkor szűrőkanállal átemeljük egy sütőpapírral leterített tepsibe, megszórjuk magokkal és mehet 180 fokra a sütőbe, kábé 20 percre.

 

20150922Bagel

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!