PaleoTündér

Színekkel töltött gomba, paleo rántott citromos padlizsánnal

Roppant mutatós kis zöldségétel, a színes kaliforniai paprikák csodákra képesek ízben és látványban is. Ráadásul hamar megvan, ellensúlyozta azt, hogy a rántott padlizsánnal mennyi időt szúrtam el. Ismét rájöttem, hogy gyűlölök panírozgatni. Nem tehetek róla, már a hagyományos konyhámban sem szíveltem, mocskos egy meló…

Próbáltam én már mindenféle módszert, zacskóban összerázni a liszttel meg a morzsával a „rántandó” cuccot, hát ettől sem szerettem meg mit ne mondjak. A paleo panírmorzsával egyébként nincs baj, csak magával a tevékenységgel. Szóval küldetést teljesítettem, a panírmorzsát kipróbáltam, de én itt be is fejeztem jó hosszú időre megint a rántott dolgokat. Érdekes, pedig egyébként szívesen beleállok a melósabb konyhai tevékenységekbe is, de úgy látszik, ezt míg élek, nem fogom szívelni…

Egyébként viszont isteni lett, de ehhez a körethez legközelebb tuti valami natúr húst vagy halat fogok csinálni. Akkor már valószínűleg természetesebb lesz a mosolyom is mosogatás közben…

Színekkel töltött gomba
Hat darab jó nagy gombát meghámoztam, megmostam és kivágtam a tönkjét, de ezt nem dobtam el, csak hozzávágtam darabokra a három színű (sárga, piros, zöld) kaliforniai paprikához, amiket szintén apró darabokra vágtam. Sóztam, fűszereztem, fokhagyma, metélőhagyma, bazsalikom került bele, majd ráütöttem egy tojást és jól összekevertem vele. A gombákat beleállítottam egy kerámia piteformába, aztán szépen bele- és köré kanalazgattam a tojásos zöldséges keveréket, megszórtam egy kis paleo panírmorzsával a tetejét, hadd piruljon rá. Folyadékot nem öntöttem alá, mert a gomba eleget fog engedni sütés közben. 200 fokon 30-40 perc alatt sült meg.

Két kisebb padlizsánt megmostam és ujjnyi vastag szeletekre vágtam, megsóztam és citromlével megöntöztem mindkét oldalát, kicsit félretettem. Szezámlisztbe forgattam ezután, majd felvert tojásba, végül a Paleolit Éléskamra Ropogós panírmorzsájába. Forró kókuszzsírban mindkét oldalán barnára sütöttem.

Aztán még mivel volt két szem édesburgonyám, azt még karikákra vágtam egy vöröshagymával együtt és kókuszzsíron azt is kisütöttem. Így lett teljes ez az ebéd…

 

20150928Rántottpadlizsán

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!