Soha ennyi zöldségekkel töltött zöldséget nem csináltam mint mostanában, a paleozás alatt. És príma dolog lássuk be. Mint a rakottas. Gyakorlatilag bármi mehet bele, amit otthon találsz, és a fűszerekkel mindig újabb és újabb ízeket lehet elérni, szóval nem unod meg a halálba.
A mostani kínálatom a hűtőben: főzőtök, édesburgonya, sárgarépa, koktélparadicsom (keményvonalas paleosoknak kerülendő), gomba és vöröshagyma volt. Ja, és az Ikeás húsgombóc, amit persze nem eszünk állandóan, hiszen gyárilag feldolgozott készterméknek minősül és azokat ugye a paleonál fogva kerüljük, de ilyen esetekben állati jó, ha van a mélyhűtőben, mert feldobhatjuk vele az ilyen típusú ételeket. A versenyzőkből végülis az alábbi töltött tökös variáció született.
Húsgombócos töltött tök
A főzőtököt meghámoztam, kivájtam a belsejét, megsóztam és kis citromlével locsoltam meg, ez ment is be elősütésre kábé 200 fokra, addig amíg feldolgoztam a többi zöldséget. Ami csak annyit jelentett, hogy az édesburgonyát, sárgarépát, gombát és vöröshagymát felvágtam darabokra, egy mélyebb tálban összekevertem őket a fűszerekkel (só és koriander – most nem vittem túlzásba a fűszereket), és ráütöttem két tojást. Belekanalaztam a tökbe, illetve köré, ha túl soknak tűnik a zöldség, aztán mehet is be újból, kábé fél órás sütés után még rádobtam egy pár Ikeás húsgombócot, ez még plusz 20 perc, és ha minden jól megy, addigra puha lesz és finoman átsül.