Kérem szépen az úgy volt, hogy a csokifesztiválról hozott vásárfia – a paleo mákkrém – megkóstolásra került és további felhasználásra várt. Merthogy paleo fánkhoz ideális, de hát valami mást is kéne vele kezdeni.
Agyaltam, agyaltam, aztán kipattant a mákhab ötlete, és benézvén a hűtőbe, ahol árválkodott egy pár szem kiwi, egyértelmű lett a mai süti: kiwis – mákhabos paleo szelet.
A piskóta részén olyan sokat nem gondolkodtam, maradtam a jól bevált receptnél, vagyis 6 tojást szétválasztottam, a sárgájához 210 gramm Szafi Süteménylisztet kanalaztam, 35 gramm folyékony kókuszzsírt és 0,8 dl vizet öntöttem, a fehérjét pedig kemény habbá vertem. A tojáshab felét a lisztes keverékbe forgattam, majd a másik felét már óvatosan, hogy ne törjön annyira a hab.
A három kiwit feldaraboltam apró kockákra, ezt még beleforgattam a piskótába és mehetett a sütőbe 200 fokra, kábé 30 – 35 percre. Amikor kivettem, jól kihűtöttem. Ez azért fontos, hogy a hab ne kezdjen el olvadozni a tetején a meleg piskótától.
A mákhabhoz egy doboz Cocomast (kókusztejszínt) felvertem habnak, a végén egy jó nagy evőkanál Almitas paleo mákkrémet adtam hozzá, azzal még vertem egy kicsit, és a kihűlt kiwis piskóta tetejére halmoztam. Mutatós is, finom is, paleo is…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: