Paleo gombapörkölt

Mondjuk a címnek így ilyen formában nem sok értelme van, mert a gombapörkölt teljesen paleo mindenképpen, feltéve, ha zsiradéknak a jól megszokott kókuszzsírt használod. Paleo nyilván a körettől lesz, ami jelen esetben nokedli volt. A képen egyedül az az egy szem árva koktélparadicsom nem paleo-s, de a megengedőknek ez is belefér…

Gombapörkölt

Megpucoltam, felkockáztam egy fej vöröshagymát és egy kanál kókuszzsíron elkezdtem pirítani. Amikor üveges lesz, kicsit megbarnult, akkor pirospaprikát szórtam rá és felengedtem vízzel. Borsoztam, és egy kis chillikrémet tettem bele, aztán a darabokra vágott gombát, végül megsóztam. Fedő alatt kezdtem el főzni, persze a gomba rengeteg levet eresztett, de ha egy idő után levesszük a fedőt, akkor szépen el tudja főni a levet és besűrűsödik.

Menet közben megcsináltam a nokedlit, nem ragoztam túl nagyon, nekem bejött a Paleolit Éléskamra Hagyományos Nokedli keveréke. Közben kész lett a pörkölt is, tálaltam, nagyon rendben volt. Viszonylag hamar megvan, a mosogatásra szánjatok csak időt rendesen a nokedli után maradt romok eltakarítása miatt…

Tovább a blogra »