PaleoTündér

Kakaós csiga helyett paleo csokis táska

Végre volt időm kipróbálni a Szafi nyújtható kelt tészta helyettesítő lisztkeveréket. Hát ugye én bevallottan csokifüggő vagyok, úgyhogy egy kakaós csigát céloztam meg, aztán a sütés után inkább csokis táskának neveztem el, alant jön a történet.

Azért azt lássuk be, hogy a paleozásnál az egyik veszteség, hogy nem lehet enni jó kis élesztős kelt tésztákat. Túrós batyut. Lekváros buktát. Kakaós csigát. Hát most a fáma szerint már lehet, mégpedig a Szafi kelt tésztás keverékkel. Nagy reményekkel vágtam bele, mivel szeretem a többi lisztkeverékét is, gondoltam nem csalódhatok.

És tulajdonképpen nem is csalódtam, csak nem egészen úgy alakult a dolog, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hozzávalók kimér, összekever. Tészta összeáll, szépen, ahogy kell. Kinyújtom két szilikonos sütőpapír között, ahogy kell. Megkenem a töltelékkel, és ekkor jött a probléma. Amikor szerettem volna felhengergetni, törött. De nem kicsit. El tudjátok képzelni, hogy mekkora maszatot lehet csinálni, amikor a töltelékes tésztát fel akarod gurigatni, de nem megy.

Úgyhogy ezt a részét fel is adtam, és gurigatás helyett inkább egymásra lapogattam, fel meg már nem is vágtam csigának, hanem egybe megsütöttem, olyan volt mint egy nagy táska. Gondoltam az ízére a kinézete hála Istennek úgysincs hatással. És tényleg. Csigának nem csiga, viszont olyan finom volt, hogy én ezt bizony beépítem a receptjeim közé.

Egyébként lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, bár mindent a recept szerinti mennyiségekkel csináltam, próbálkozok majd még, mert a gondolataim már szárnyalnak, hogy legközelebb milyen töltelékkel fogom megcsinálni. Addigra lehet hogy majd kitalálok valamit a formára is…

Paleo csokis táska
115 gramm Szafi nyújtható kelt tészta lisztkeveréket 70 gramm Cocomas-szal, 60 gramm vízzel és 25 gramm kókuszolajjal összekevertem, kézzel összegyúrtam. Két szilikonos sütőpapír között kinyújtottam, majd megkentem a maradék Cocomas, kakaópor és cukorhelyettesítő keverékével. Aki fel tudja tekerni, az tekerje, és felvághatja csigákra, én ugye összelapogattam kábé háromba, és egybe sütöttem meg. 200 fokon kábé fél óra alatt kész. Várjuk meg míg kihűl, akkor lesz a legfinomabb!

Kis dobozos Cocomas-t használtam, úgyhogy ha kiméritek a 70 grammot a tésztához, a maradék pont elegendő lesz a töltelékhez. A kakaópor és a cukorhelyettesítő aránya egyéni ízlésre van bízva, szabad menet közben kóstolgatni…

20151107Kakaóscsiga

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. PaleoTündér says:

    Szia! 🙂
    Hát tulajdonképpen kalácsnak is csak nagy jóindulattal hívnám… Lapos lett, ezért neveztem el táskának… 😉
    Viszont az íze tényleg jó, úgyhogy továbbra is használom majd, csak nem csigának, kalácsnak, vagy bármilyen hengergetős formának… 😀
    PaleoTündér

  2. sicc says:

    Szia!
    Sajna,én is így jártam az almás-piténél.Az alját még csak hagyján:belelapítottam kézzel,de a tetejére nem jött össze.Így rácsos pite lett!Pedig imádom a lisztjeit..
    Akkor ez most tulajdonképpen csokis kalács?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!