PaleoTündér

Újév után is lencse – currys vöröslencse főzelék

Oké, a lencse nem paleós. Én viszont úgy vagyok vele, hogy a borsóval és egyéb hüvelyesekkel egyetemben nem tudok lemondani róla, csak mondjuk nem gyakran esszük. Újévkor meg amúgy is kötelező, mégiscsak ki merné felvállalni, hogy esetleg nem eszik január elsején, aztán tényleg nem lesz pénze azon az éven… Na ugye…

Ezért, hogy rá is segítsünk még januárban bőven erre – nehogy már ezen múljon a család pénzügyi helyzete – csináltam egy lencsefőzeléket, curryvel.

Úgy tűnhet, hogy mostanában mi csak curryvel fűszerezünk, az utolsó két receptemet nézve mindenképpen. Ez valahol igaz is, bár én inkább úgy mondanám, hogy újra felfedeztem és kísérletező kedvemnek engedve egy csomó hagyományos fogást is megbolondítok vele.

A főzelék rántás nélkül készült, kókusztejszínnel sűrítve és curryvel fűszerezve. Príma lett… A húsgolyók hozzá most időspóroló módon Ikeás zöldség- és húsgolyók lettek. És ha már időspórolás: a lencse vöröslencse, mert az kábé 15 perc alatt kész van.

Currys vöröslencse főzelék
Egy kis fej vöröshagymát feldaraboltam apróra, pici kókuszzsíron elkezdtem üvegesre pirítani, közben a vöröslencsét megmostam, és rá is dobtam a hagymára. Pici vízzel felöntöttem, sóztam és kábé 10 percet hagytam főni. Akkor beleöntöttem egy kis dobozos Cocomas-t (kókusztejszín) és megszórtam curryvel. Ezzel hagytam még egy 5-10 percet puhulni, és kész is volt. Közben pedig a hús- és zöldséggolyókat 200 fokon 20 perc alatt megsütöttem egy tepsiben a sütőben.

20160102Lencse

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!