Hétvégére készülvén még bőven van idő beszerezni a hozzávalókat, egyébként pedig ez amellett, hogy iszonyú gyorsan megvan, és persze paleo-s, alapvetően az „izmos reggeli” és a „light-os ebéd” közé helyezném, ha kategorizálni kellene.
A történet igazából nagyon egyszerű, szombaton egy vacsorára voltunk hivatalosak, ahol tudtuk, hogy jól tele fogunk lakni, de azért valamit mégiscsak kellett volna dél körül ennünk. Hát ez lett belőle…
Felsorolás jellegűen:
– minden idők legjobb paleo zsemléje
– friss saláta tökmagolajjal (vagy balzsamecettel)
– cukormentes paleo mustár
– bacon (én ezt a sütőben sütöm, egyszerűen tepsire helyezem a szeleteket és kábé 10 perc alatt kész 200 fokon)
– fűszeres sült cukkini (hámozva, karikára vágva, cayenne borssal megszórva, 200 fokon 20 perc alatt megvan)
– tojásmuffin (muffin mélyedésbe egy-egy karika csípős kolbász, majd egy-egy tojás ráütve, megsózva, 200 fokon 20 perc alatt megsütve)
– sült koktélparadicsom.
És akkor következzen kis segítség, hogy hatékonyak is legyünk és tényleg gyorsan végezzünk:
– először megsütöttem a zsemléket, (azért fontos, hogy ezzel kezdjünk, mert itt maradni fog tojássárgája, ráadásul a zsemléknek hűlniük is kell)
– aztán betettem a bacont, és az alatt a 10 perc alatt, amíg elkészült, előkészítettem a cukkinit,
– mehet be a cukkini 20 percre,
– addig elő tudjuk készíteni a muffinsütőt, benne a tojásokkal (itt el lehet használni a zsemléből maradtakat), a többi mélyedésbe pedig nagyjából 4-4 szem koktélparadicsom került, ez is mehet be a cukkini után a sütőbe.
Szóval néha nem árt átgondolni a főzés lépéseit a hatékonyság érdekében. Időt spórolunk vele, az egész nagyjából 1 óra alatt tényleg megvan. És most ebben az esetben még egy plusz, hogy a zsemlesütésből maradt tojás sárgákat is fel tudtuk használni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: