Nos, több aktualitása is van a most hozott receptemnek. Egyrészről továbbra is vadászom azokat a lehetőségeket, ahol a zsemlekészítésből maradt tojás sárgákat fel lehet használni. Másrészről vadászom azokat a megoldásokat, amik egy reggelire elcsomagolva jók lehetnek. És hát ne feledkezzünk meg arról sem, hogy lassan jön az EPERSZEZON!!!
Istenem, mennyire várom már! Addig meg marad a fagyasztott verzió, jobb híján… A recept Szafi lisztből készült, kuglófnak nevezték, de mivel nekem nincs kuglóf kinézetű formám, ezért egyszerű muffinsütőben sütöttem…
Epres kakaós muffin
15 gramm Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék, 5 gramm cukrozatlan kakaópor, 15 gramm negyedannyi cukorhelyettesítő, csipet só, 1 gramm szódabikarbóna, 1 teáskanál citromlé, 35 gramm Cocomas (kókusztejszín), 100 gramm tojássárgája (5-6 db).
Szokás szerint nem vettem olyan halálosan komolyan a receptet, nem méricskéltem például a tojássárgákat, csak ami megmaradt a dupla adag zsemlesütésből, azt belelöttyintettem és kész. Valamint kezeljétek alapreceptnek az egészet, tehát ha kakaópor helyett paleo étcsokit olvasztotok belőle, vagy valamivel még dúsítjátok (például fűszerrel), akkor sem lehet elrontani.
A tojássárgákat a kókusztejszínnel és a cukorral kézi mixerrel dolgozzuk össze habosra. Keverjük össze a száraz összetevőket, majd elegyítsük a cukros tojással. Nekem egyszerű muffinsütőm van, nem szilikon, úgyhogy a biztonság kedvéért én a mélyedéseket kókuszzsírral kicsit átkenem. Ebből a mennyiségből 3 nagy muffin lesz. Elosztottam a tésztát a három mélyedésbe, majd egy-egy nagy szem epret nyomkodtam a közepébe… 180 fokos sütőben 20 perc alatt készen van.
És csak hogy fokozzuk az élvezeteket, én félbe szoktam vágni őket, és megkenem valami finomsággal. Amivel eddig próbáltam: paleo (Almitas) mákkrém, paleo (Almitas) mogyorókrém, de paleo baracklekvárral is isteni…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: