PaleoTündér

Hideg paleo ebéd vagy vacsora

Nem mindig van kedvünk vagy éppen időnk főzni, ugye kedveseim? Szóval most hoztam egy ebéd vagy vacsiötletet, amivel nem kell órákat pepecselni a konyhában. A recept attól volt ma különleges számomra, hogy életemben először használtam ToTu-t. Aki paleozik az tudja, aki nem, annak mondanám, hogy ez tulajdonképpen egy tojásfehérjéből készült túró. Tökéletes mása a megszokott túrónak, bárhova használható helyettesítőként. A következő projektem a túrós palacsinta lesz, az tuti. ToTu-ból vettem egy rendes állagút, tényleg úgy néz ki, mint a túró, és vettem egy krémesebb állagút, az meg olyan mintha tejföl lenne.

Nagy receptleírást ne várjatok, annyit csináltam, hogy egy doboz ToTu-hoz kevertem egy pár kanállal a krémesebb állagúból, kicsit sóztam, friss kaprot vágtam bele, és citromot facsartam. Pontos mennyiségeket nem mondok, nyilván ízlés szerint. Aztán egy zacskó füstölt lazacot felbontottam, és a kis lazacszeletekbe betöltöttem ezt a krémet. Ha valaki nem szereti a füstölt lazacot, vagy nem kap a boltban, akkor szerintem vékonyra szeletelt füstölt sonkával is ugyanúgy működhet a dolog.

Annyit csaltam csak, hogy most idő hiányában nem tudtam igazi paleos bucit sütni, ezért vettem gluténmentes, tej- és lisztérzékenyeknek való bagettet. Felszeleteltem, és egy 10 percre betoltam a sütőbe, hogy szép barna legyen. Hát ennyi! Ugye, hogy nem egy nagy mutatvány… Viszont feltétlen híve lettem a ToTu-nak, a túrós palacsintán kívül is vannak ötleteim, hogy miket készítenék belőle. Hozom majd a próbálkozások leírásait, kövessetek továbbra is…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!