PaleoTündér

Zöldséges mártogatósok

Újabb nyers mártogatósokat, kencéket alkottam, most éppen kaliforniai paprikából, és mivel ezt úgy vettem, hogy a 3 színű össze volt csomagolva, gondoltam legyenek akkor a kencék is ilyen színűek… Ez persze több-kevesebb sikerrel járt, mert a sárga kencém kicsit zöldes színű lett, de nézzük el, mert mindezt a friss bazsalikom okozta…

Az elkészítésük nem nagy mutatvány, mindössze egy botmixerre van szükségünk hozzá. Hamar össze lehet dobni őket, éppen ezért simán el tudom képzelni akár egy gyerekzsúron is, mint egészséges alternatívát. Az íze pedig tökéletesen illeszkedik kenyérfalatkákhoz vagy akár házilag aszalt zöldségchipshez is, én most ismét nyers lenkenyeret csináltam hozzá. És hát messze jobbak mint a bolti kencék…

Engedjük szabadjára a képzeletünket, vagy éppen gazdálkodjunk abból, ami otthon van, bármilyen maggal, fűszerrel és zöldséggel tökéletes lesz. A magok akár ki is hagyhatók, én egyrészt az íze miatt tettem bele, másrészt pedig nem lett annyira folyós tőle a cucc. Pontos mértékegységeket ne várjatok, a szátok íze szerint csináljátok, vagy ahogy egy nagyon kedves ismerősöm mondta: „kóstolgassátok jóra”…

Sárga kence
1 db sárga kaliforniai paprika, egy marék friss bazsalikom, fokhagyma, só, fenyőmag.

Zöld kence
1 db zöld kaliforniai paprika, pár szem koktélparadicsom, egy marék friss bazsalikom, fokhagyma, só, tökmag.

Piros kence
1 db piros kaliforniai paprika, pár szem koktélparadicsom, pár szem aszalt paradicsom, fokhagyma, só, szeletelt mandula.

 

20150528Mártogatósok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!