Új ételötletnek álcázott hűtős készletkisöprés volt soron. És szerencsére ismét remek egybe-rakottas lett belőle. Még mindig a marokkói fűszerkeverék hatása alatt vagyok, úgyhogy megint ez lett a fő fűszer benne, de használtam mellé még egyéb erős fűszereket is, friss gyömbért, curryt. Ma már elég sokféle fűszerkeveréket lehet kapni főleg bioboltokban, úgyhogy bátran helyettesítsétek a marokkóit garam masalával is akár… Tök egzotikus lesz tőle az étel! Így nyáron, amikor éppen nem nyaraltok, akkor is elhozhatjátok a messzi földrészek ízvilágát otthonra.
Fűszeres zöldséges rakottas
Jól tesszük, ha önmagában nem erőteljes ízű zöldségeket választunk, a fűszerezés ugyanis mindent visz. A rakottas rétegei a következők voltak: édesburgonya karikákra vágva – sózva – friss gyömbér felkarikázva, cukkini karikák – só – curry, gomba darabolva (ennek előtte picit kipároltam a levét kis sóval, fokhagymával), pulykahús csíkok marokkói fűszerkeverékkel megszórva, 1 sárga kaliforniai paprika feldarabolva és sok hagyma a tetejére. A végén még egy kis cheddar sajtot olvasztottam rá (a képen a sajt előtti és utáni állapot). 200 fokon a sütőben nagyjából 1 óra alatt megvan.
Szeretem az ilyen rakottasokat, mert egy edényben piszkolunk, nem kell sokat mosogatni utána, ráadásul bármilyen zöldséget bele tudunk vágni, így készletkisöprésre teljesen alkalmas, és hát az sem utolsó szempont, hogy az összeállítással van dolgunk, kábé 20 perc, aztán amíg sül, csinálhatjuk a dolgunkat… Ez meg háziasszonyoknak, dolgozó nőknek maga a megfizethetetlen kategória!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: