Az aktuális előrejelzések szerint hétvégére hőmérsékletben is véget ér a nyár… Úgyhogy még gyorsan kihasználva a meleg napokat elkészítettem a nyár utolsó dobását: a körtelevest. Jéghidegen. 2 összetevőből. 5 perc alatt. Hát nem megéri?
Ez sem lesz most egy hosszú poszt, mert az egész kábé annyiból áll, hogy 6 kis méretű körtét meghámoztam, felkockáztam, összebotmixeltem. Nem kell bele cukor egyáltalán, a gyümölcs éppen elég édes. Majd egy doboz Cocomas-t (kókusztejszínt) kevertem bele.
Gyakori kérdés felém, hogy a kókusztejszíntől nem lesz-e kókuszíze az ételeknek. A válaszom egy határozott nem. De tényleg… Azt tudom ajánlani, hogy járjatok utána, ha valamivel akkor ezzel a recepttel, mert tényleg elképesztően finom lesz a végeredmény, és nem kell sokat dolgozni érte… Így magatok is megkóstolhatjátok, hogy tényleg nem kókuszízű.
Ment a hűtőbe, egyébként legjobb reggel összedobni, hogy amikor munkából hazaérünk kellően üdítő legyen hidegen. Én persze nem hagyhattam ki, hogy úgymond levesbetétként paleo csokiforgáccsal szórjam meg…
A leves mellé egy paleo sült bolognai-t csináltam még, ennek receptjét megtaláljátok a honlapomon, annyi volt a változtatás, hogy most nem tettem bele cukkinit.
https://paleotunder.cafeblog.hu/2015/06/08/sutoben-sult-paleo-bolognai/
Ha már a botmixer a kezemben volt, akkor desszertként egy sárgabarackos paleo fagyi is elkészítésre került, szintén öt perc alatt, 2 összetevőből. Sárgabarackból botmixerrel pürét csinálunk, és mehet bele egy doboz Cocomas. Kiöntöttem fagyiformákba és ment is a mélyhűtőbe.
Hát ezzel a menüvel búcsúztam én idén a nyártól, paleosan…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: