A hétvégi trakta után jól jön, ha van a tarsolyunkban egy kis könnyű tésztás ebéd ötlet. Ezt az ételt már csináltam, aminél az volt a tapasztalatom, hogy frissen, melegen nagyon jó, de ha még mondjuk vacsira vagy ne adj Isten másnapra is marad, akkor már száraz, a cukkini nem enged elég levet hozzá. Így gondoltam egyet, és annyit változtattam, hogy cukormentes mandulatejet tettem hozzá és a végén egy teáskanálnyi konjac liszttel besűrítettem. Na így lett az igazi – elegendően szaftos!
Cukkini szószos tészta
Két cukkinit és egy fej hagymát megmostam, feldaraboltam, és egy kis darabka vajon elkezdtem párolni. Fűszereztem: só, anyukám féle házi vegeta került bele nekem most, de rátok van bízva, hogy Ti mivel bolondítjátok meg. Közben egy másik edényben vizet forraltam és egy fél zacskó paleo tésztát kifőztem. Egy harmadik edényben pedig kábé két perc alatt egy kevés fenyőmagot megpirítottam aranyszínűre, sűrű rázogatás közepette. (Figyeljetek oda, ha kész a fenyőmag, tegyétek át egy tálra hűlni, mert érzékeny, hajlamos még utána is pirulni az edény hőjétől!)
Amikor a cukkini nagyjából kész, cukormentes mandulatejet öntöttem rá, a cukkini mennyiségétől függ, hogy mennyit, lepje el a cukkinit, ez a lényeg, aztán pedig egy teáskanál konjac liszttel szórtam bele, kevertem még egyet rajta és kész is. A konjac liszt hőre sűrít, és mivel a cukkini amúgy is forró, ez pont elég lesz neki, hogy szósz legyen belőle. Összekevertem a tésztával, aztán megszórtam a fenyőmaggal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: