Mondjuk az tény, hogy ehhez az ételhez előre kell gondolkodni, inkább úgy mondom, hogy bevásárolni. Legalábbis azoknak, akik vidéken élnek, és csak úgy nem tudnak beugrani az Ikeába. Viszont azért mutatom meg, mert nekem nagyon jól jött az egyik hétköznap este, hogy volt ilyen otthon, mert elég gyorsan, tempósan, állati finom és mutatós vacsorát készítettem belőle.
Tehát amikor egyáltalán nem rendszeresen, de néha fellátogatunk az Ikeába, akkor az élelmiszeres részen mindig veszek citromos kapros szószt. Mondjuk két zacskóval. Csak hogy legyen otthon. Alapvetően ugye ez azért nem számít paleosnak, ha nagyon szigorúak vagyunk, mert feldolgozott élelmiszer és azért ezt illik nekünk kerülni. De rólam tudjátok, hogy annyira nem vagyok keményvonalas és egyszer – egyszer szerintem igenis belefér ez is.
Pláne ne emlegessük egy lapon a „zacskós” cuccokkal, amiknek – bárki bármit mond – tök ugyanolyan íze van. Mindnek.
Citromos – kapros hal cukkiniágyon
Két kis méretű salátacukkinit felkarikáztam és szépen elrendezgettem egy piteformában, kicsit megsóztam és egy jó 10 percre elősütöttem 200 fokon. Addig a halat (ami most jelen esetben nekem egy tengeri hal volt, steak formájú, tehát elég vastag szelet) nagyobb darabokra, falatokra vágtam. A fagyból vettem elő még egy fél órával korábban, amikor hazaértünk, addig pont megolvad annyira, hogy viszi a kés. Cukkinit kivettem a sütőből, hal falatkákat rárendezgettem és nyakon öntöttem ezzel a citromos – kapros ikeás szósszal. Vissza a sütőbe, fél óra 200 fokon.
Amíg elkészült, egy édesburgonyát karikákra vágtam és kókuszzsíron kisütöttem. Ez remekül működik zellerrel is, ha éppen az van otthon. Tökéletes sült krumpli helyettesítő lehet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: