PaleoTündér

Paleo kenyér és pogi – a klubból

Városunkban működik egy paleo klub, ami egy kóstolással egybekötött beszélgetős, receptcserélős, történetmegosztós, kötetlen program. Meghívást kaptam rá, mindenképpen élni szerettem volna ezzel. És milyen jól tettem…

Az még hagyján, hogy egy nagyon jó hangulatú élménnyel tértem haza, de egy olyan kenyér- és pogácsarecepttel is, hogy elájultam. Természetesen ott meg is kóstolhattam, a recepthez beszereztem még, ami nem volt itthon, és nekiálltam pár nap után… Egyszerűen nem hittem el, hogy ezekből az alapanyagokból ilyen csoda születik…

Én most azt mondom, hogy ez a kedvencem, a másik bucireceptjeimet egy kicsit a parkolópályára állítottam. A férjem kész van tőle teljesen, pozitív értelemben, úgyhogy remélem fel vagytok már csigázva a receptre:

Isteni paleo kenyér 180 gramm natúr darált mandula (vagy kesudió/dió/kókuszchips), 20 gramm szezámmagliszt, 50 gramm szezámpehely, 50 gramm nyílgyökérliszt (tápióka keményítő), 6 evőkanál folyékony állapotú kókuszolaj, 40 gramm kókusztej, 4 db tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál almaecet Ezt így összekeverni, aztán sütőpapírral kibélelt őzgerincformába beletenni, 200 fokon 35 perc nagyjából.

Tényleg próbáljátok ki, elképesztően finom. Én éppen szeletelt mandulát kaptam, azt daráltam össze az aprítógépben. Annyi tapasztalatom van, hogy még apríthattam volna, legközelebb tovább csinálom, majdnem liszt állagúra. De egyáltalán nem voltak zavaróak az apró darabkák sem, azt kell mondjam…

És ebből a receptből lett továbbgondolva egy pogácsa féle, amit én muffin tepsiben sütöttem ki. Kábé négy darab lesz ebből az adagból.

Paleo pogácsa 50 gramm natúr darált mandula (vagy kesudió/dió/kókuszchips), 12,5 gramm szezámpehely, 15 gramm nyílgyökérliszt (tápióka keményítő), 1 evőkanál folyékony állapotú kókuszolaj, 25 gramm kókusztej, 1 db tojás, fél teáskanál só, negyed teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál almaecet Ezt így összekeverni, ha nem szilikonos muffin formával dolgoztok, akkor kicsi kókuszzsírral átkenni a mélyedést, négyfelé osztottam, 200 fokon, 15-20 perc.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!